RUČAK U OSIJEKU

Zatekli ste se u Osijeku, stvarno ste gladni i nemate vremena razmišljati o drugim opcijama

 Privatna arhiva
Odnos cijene, količine i kvalitete čini Strossmayer No.2 mjestom koje nudi vrijednost za novac!

Na uglu Divaltove i Svačićeve u Novom gradu u Osijeku unazad godinu i pol nalazi se druga podružnica restorana Strossmayer, čija je prva lokacija u ulici Jurja Strossmayera trenutno zatvorena. Dugu i usku terasu koja se proteže duž restorana zaobišli smo zbog elementarnih nepogoda koje su taj dan pogodile i Osijek, a utočište od poplave pronašli smo u ugodnoj unutrašnjosti Strossmayera No.2. Uređenje je dopadljivo i u skladu s aktualnim trendovima, s drvenim stolovima koji nalikuju na postolja nekadašnjih Singerica, tapeciranim stolicama, pomalo prigušenim svjetlima i ipak malo preglasnom glazbom.

image
Privatna arhiva

Na meniju su zastupljena popularna brza jela s raznih krajeva svijeta pa tako možete birati između tjestenina, grilla, woka, burgera, salata, tortilja i pizza. Za vrijeme našeg posjeta u restoranu je nekoliko obitelji uživalo u svojoj hrani, a na stolove su stizale impozantne plate mesa i povrća, veliki burgeri i pizze na drvenim daskama. Mi smo se odlučili za malu pizzu šefa kuhinje (40 kn), piletinu na talijanski (63 kn) i Sole siciliano tjesteninu (56 kn) po preporuci konobara koji je spomenuta jela izdvojio kao osobito popularna.

Pizzu su nadjenuli sa suhim vratom, paprikom, šampinjonima, kukuruzom i maslinama. Samo tijesto bilo je tanko, s manjim, ali prozračnim rubom koji je lagano hrskao, a cijela pizza bila je jako dobrog teka. Iako smo odabrali najmanju od tri ponuđene veličine, zapravo je bila pristojan obrok.

image
Privatna arhiva

Piletina na talijanski došla je na stol na dasci, a riječ je o velikoj porciji pilećih prsa punjenih mozzarellom i pestom genovese te prekrivenih pečenim pršutom, listićima parmezana i maslinama. Pekarski krumpir došao je sa strane u metalnoj zdjelici i s dodatkom umaka koji je podsjećao na tartar i na kojem bi trebali malo poraditi. Piletina je bila dobro pripremljena, a zbog obilate porcije samog mesa krumpir je ispao suvišan. Možda bi bolja opcija bila piletinu popratiti osvježavajućom sezonskom salatom.

image
Privatna arhiva

Sole siciliano golema je porcija ukusnih tagliatella s piletinom, sušenim rajčicama, listićima badema i dodatkom chilli papričica i parmezana. Baza umaka je vrhnje za kuhanje, a samih sastojaka je bilo doista mnogo pa čak i kad smo odustali od jela, još je u tanjuru bilo gomila narezane grilane piletine, tjestenine i rajčica. Listići badema bili su zanimljiv dodatak i daju malo hrskavosti jelu, dok chilli ostavlja blagu ljutinu u ustima. Veličinom bi se ovo jelo moglo lako podijeliti u dvije porcije pa bi trebali možda ipak malo pripaziti na količine.

image
Privatna arhiva

Odnos cijene, količine i kvalitete čini Strossmayer No.2 mjestom koje nudi vrijednost za novac i dobra je opcija za obiteljski ručak s mlađim članovima i one doista velikog apetita.

STROSSMAYER NO.2

Adresa: Ulica kralja Petra Svačića 16a, Osijek

Hrana: 8/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 8/10
Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 16:27